DentAssist - DentAdmin

Wat is DentAssist ?

Kent u onze virtuele assistent(e) reeds?

Onze gloednieuwe DentAssist is vanaf heden uitgerust met een groot 21,5 inch aanraakscherm!Laat u overtuigen door zijn attractief design en high performance prestatie !


Wat zijn de voordelen voor uw praktijk ?
DentAssist geeft uw patiënt de mogelijkheid zich aan te melden in de wachtzaal. Zo wordt u dan in 1 oogopslag op de hoogte gebracht in DentAmin. Hebt u een kleine vertraging in uw planning? Dankzij de DentAssist weet u precies hoe lang uw patiënt zich reeds in de wachtzaal bevindt


Wat kan het precies?

De patiënt kan zelf reeds:

 • Zichzelf aanmelden voor de afspraak
 • de identiteitskaart inlezen
 • zijn of haar persoonlijke gegevens aanpassen of aanvullen.
 • aangeven of de medische gegevens gewijzigd zijn sinds het laatste bezoek
 • Een formulier afdrukken voor de mutualiteit of een bijkomende verzekering? Ook dat kan een DentAssist!


Wat zijn de voordelen?

Naast de reeds vermelde voordelen, is onze DentAssist-oplossing volledig gecodeerd om aan de GDPR vereisten te voldoen.

 • De gegevens van de identiteitskaart werden automatisch in DentAdmin reeds aangepast of aangevuld, dat bespaart u of uw assistente werk.
 • U hoeft zich niet naar de wachtkamer te begeven om te kijken of de patiënt aanwezig is.
 • Loopt uw misschien wat achter op de planning? DentAssist toont u precies hoe lang uw patiënt al wacht. Dit geeft u de mogelijkheid de patiënt te verwittigen.
 • De persoonlijke gegevens werden reeds ingevuld of aangevuld in DentAdmin
 • Indien er een aanpassing is in de medische gegevens zal DentAdmin automatisch in de anamnese opstarten wanneer de patiënt zich bij u in de praktijk bevindt.
 • Controleerde u al de verzekerbaarheid van de patiënt via MyCareNet? Dan zal DentAssist meteen de formulieren voor de juiste mutualiteit voorstellen! Het énige dat u nog hoeft te doen is uw handtekening plaatsen.

Sinds een 2-tal jaar gebruiken we de totem voor het zelfstandig aanmelden van patiënten. Het draagt bij tot een goede doorstroming van de patiënten.

De balie-assistente wordt ontlast van deze taak en kan zich hierdoor beter concentreren op het balie-werk.

De stoel-assistente behoudt steeds een duidelijk overzicht over de aanwezigheid in de wachtzaal met gedetailleerde, betrouwbare aanmeldtijd. Discussies over wie aan de beurt is, worden hierdoor tot een minimum herleid.

Alhoewel we kritisch waren bij aanvang zijn we ondertussen overtuigd van de meerwaarde van de totem voor onze praktijkvoering.

Vincent - Ortho Gavel

De wachtzaalaanmelding vinden wij zeker een extra pluspunt, omdat er soms wel eens iemand verkeerdelijk in de wachtzaal zit. Als die persoon zich dan aanmeldt, dan krijgt hij de vraag om aan te bellen en het misverstand op te lossen, in plaats van onnodig plaats te nemen en te zitten wachten. Niemand wacht graag een uur voor niets.

Zo vinden we dan snel de juiste afspraak en kan die patiënt op de juiste dag/week/uur terugkeren.

Stel dat je zelf wat uitloopt op uw agenda en je kon de persoon telefonisch niet bereiken, zie je dan wel in jouw afspraken wanneer die patiënt aangemeld is en zo ga je op het juiste moment naar de wachtzaal om te gaan verwittigen hoelang het nog zou duren.

Een ander voordeel is ook dat de gegevens zoals telefoon en emailadres en pasportfoto onmiddellijk gecontroleerd en aangepast worden in de fiche van de patiënt. Indien er een medische wijziging zou zijn, komt er een scherm die jou daaraan helpt herinneren om een medische anamnese in te vullen en kan je samen met uw patiënt de gezondheid overlopen.

Patiënten zelf geven vaak de opmerking dat ze het modern en handig vinden! “We moeten mee met onzen tijd”

Wenst u meer informatie ?

Contacteer ons vrijblijvend